وزیر صنعت، معدن و تجارت، سیدمحمد اتابک، روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه به کهنوج در جنوب کرمان سفر کرد تا دو طرح مهم معدنی را افتتاح کند. در این سفر دو روزه، افتتاح برخط کارخانه تیتانیوم کهنوج توسط رییسجمهور از رویدادهای کلیدی روز دوم خواهد بود. همچنین اتابک روز اول، خط انتقال برق معادن ساردوئیه در جیرفت را به بهرهبرداری رساند. این اقدامات بخشی از برنامههای وزارت صمت برای توسعه صنایع معدنی و کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی است.
در ماه ژوئن، قیمت بیلت در بازارهای جهانی با ثبات همراه بود و تغییرات اندکی در محدوده ۵ دلار به ازای هر تن مشاهده شد. این روند به دلیل تقاضای ضعیف صادراتی در بیشتر کشورها است که بر پویایی بازار تاثیر گذاشته است. در بازار دریای سیاه، قیمتها بین ۴۳۳ تا ۴۳۵ دلار و در چین، قیمت بیلت در تانگشان بین ۴۰۲ تا ۴۰۶ دلار ثابت ماند. همچنین، بازارهای عربستان سعودی و اندونزی نیز در دامنه قیمتی ۴۴۳ تا ۵۰۳ دلار تغییرات چندانی نداشتند.
در ماه ژوئن، قیمت بیلت در بازارهای جهانی با ثبات همراه بود و تغییرات اندکی در محدوده ۵ دلار به ازای هر تن مشاهده شد. این روند به دلیل تقاضای ضعیف صادراتی در بیشتر کشورها است که بر پویایی بازار تاثیر گذاشته است. در بازار دریای سیاه، قیمتها بین ۴۳۳ تا ۴۳۵ دلار و در چین، قیمت بیلت در تانگشان بین ۴۰۲ تا ۴۰۶ دلار ثابت ماند. همچنین، بازارهای عربستان سعودی و اندونزی نیز در دامنه قیمتی ۴۴۳ تا ۵۰۳ دلار تغییرات چندانی نداشتند.
در عصر دیجیتال، هوشمندسازی به قلب تحولات صنعتی تبدیل شده است. شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با پیادهسازی سیستمهای پیشرفته پایش و کنترل منابع آب و گاز، به یک گام بزرگ در راستای کاهش هزینهها و بهینهسازی مصرف منابع برداشته است. با راهاندازی اتاق دیسپاچینگ هوشمند و استفاده از سنسورهای دقیق، این شرکت درصدد افزایش بهرهوری و پایداری تولید است. این اقدامات نه تنها به کاهش مصرف انرژی و منابع کمک میکند، بلکه به تحقق اهداف توسعه پایدار و حفظ محیط زیست نیز یاری میرساند.
اجرای این پروژه به بازگشت سرمایهای سریعتر از ۲ سال و کاهش هدررفت منابع منجر شده است، که فولاد سنگان را به پیشگامی در صنعت هوشمند و پایدار بدل کرده است.
بازارهای سهام آسیا امروز چهارشنبه ۱۶ جولای تحت فشار قرار گرفتند. بازدهی اوراق خزانهداری آمریکا به بالاترین سطح خود در یک ماه گذشته رسید و این امر دلار را تقویت کرد، بهویژه در برابر ین ژاپن. افزایش نرخ تورم در ایالات متحده، ناشی از بالا رفتن تعرفهها، انتظارات برای کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را کاهش داد. در این شرایط، قیمت طلا ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۳٬۳۳۲ دلار رسید، در حالی که بیتکوین نیز حدود ۱ درصد رشد کرد و به ۱۱۷٬۶۹۶ دلار رسید. قیمت نفت با کاهش جزئی همراه بود و شاخصهای نفتی همچنان تحت تاثیر نوسانات روزهای گذشته قرار دارند.
به گزارش فولاد ۲۴؛ امروز چهارشنبه 25 تیرماه ۱۴۰۴ شاهد عرضه 259 هزار و 187 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
ورق گرم با حجم 22354 تن
ورق سرد با حجم 750 تن
میلگرد با حجم 51083 تن
تختال با حجم 85000 تن
چین در ژوئن ۲۰۲۵، واردات نفت خام خود را به ۱۲.۱۴ میلیون بشکه در روز رساند که بالاترین سطح از مارس بود. این رشد عمدتاً به دلیل افزایش چشمگیر خرید نفت از عربستان سعودی و ایران رخ داد. پالایشگاههای چینی پس از تعمیرات و با بهرهگیری از قیمتهای جذاب نفت خلیج فارس، ذخایر خود را دوباره پر کردند. واردات نفت عربستان به چین با رشد ۸۴۵ هزار بشکه در روز به ۱.۷۸ میلیون بشکه رسید و خرید نفت از ایران نیز حدود ۴۴۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت، هرچند به دلیل تحریمهای آمریکا آمار رسمی آن منتشر نشد.
بازار ارز و سکه در معاملات امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴ با روند افزایشی آغاز به کار کرد. تا ساعت ۱۱:۴۵ سهشنبه، دلار در بازار آزاد به قیمت ۸۹ هزار و ۲۵۰ تومان رسید و یورو نیز با قیمت ۱۰۰ هزار و ۴ هزار تومان مبادله شد. از سوی دیگر، در بازار سکه، قیمت سکه امامی به ۸۰ میلیون و ۹۹ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار با قیمت ۷ میلیون و ۲۰۱ هزار تومان معامله شد. همچنین، هر اونس طلا در بازار جهانی ۳ هزار و ۳۶۴ دلار به فروش رفت.
وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد محدودیت ویرایش کد تعرفه ثبت سفارش پس از تخصیص ارز برای سفارشهای رویه بازرگانی که از ۱۵ تیر ۱۴۰۴ در سامانه جامع تجارت اعمال شده بود، تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ لغو شد. این تصمیم پس از درخواست فعالان اقتصادی و مکاتبه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اتخاذ شد. از نیمه مرداد به بعد، ویرایش کد تعرفه تنها در صورت حفظ تطابق ۴ رقم اول کد تعرفه امکانپذیر خواهد بود.
در سال 2024، تولید جهانی فولاد به 1.9 میلیارد تن رسید و چین با بیش از 50 درصد سهم، همچنان در صدر است. هند با رشد سریع تولید، بهواسطه جمعیت و اقتصاد پویا، جایگاه مهمی کسب کرده است.
ژاپن و کره جنوبی با سرمایهگذاری هدفمند در بازارهای خارجی، به دنبال رشد متوازن و رقابت پایدار هستند؛ ژاپن ابتدا در تایلند و سپس آمریکا فعالیت میکند.
روسیه به دلیل شرایط جنگی و ناپایداری بازارهای سنتی، با مشکلاتی مواجه است. آلمان و ترکیه نیز تحت فشار کاهش انرژی ارزان، تورم و رقابت صادرات چین قرار دارند، اما ترکیه با تنوع محصولات تلاش میکند جایگاه خود را حفظ کند.
ایران با وجود تحریمها، مشکلات تامین انرژی و تهدیدات منطقهای، موفق به حفظ جایگاه در بین ده تولیدکننده برتر جهان شده است؛ نشانهای از مقاومت و امید به آینده بهتر.
به گزارش فولاد ۲۴؛ امروز سه شنبه 21 تیرماه ۱۴۰۴ شاهد عرضه 97 هزار و 402 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
ورق گالوانیزه با حجم 9000 تن
ورق قلع اندود با حجم 5000 تن
ورق سرد با حجم 4000 تن
نبشی با حجم 2867 تن
ناودانی با حجم 1100 تن
تیرآهن با حجم 35435 تن
تختال با حجم 40000 تن
مرکز مبادله ارز و طلای ایران از متقاضیان خرید شمش طلای استاندارد دعوت کرده تا با واریز مبلغ ۱۰ میلیارد ریال بهعنوان وجهالضمان، در یک صد و شانزدهمین حراج رسمی شمش طلا تا پایان روز دوشنبه ۲۳ تیر شرکت کنند.
بر اساس شیوهنامه جدید، خریداران مجاز شامل فروشندگان عمده، تولیدکنندگان مصنوعات طلا، خردهفروشان طلا و بانکهای دارای مجوز بانک مرکزی هستند.
خرید شمش در دو قالب حراج خرد (تا ۵ قطعه) و حراج عمده (تا ۲۰ قطعه) انجام میشود و مجموع خرید هفتگی هر متقاضی حداکثر ۲۵ قطعه یککیلویی با عیار ۹۹۵ است.
کارمزد معامله ۰.۲ درصد ارزش معامله و قیمت پایه توسط عرضهکننده تعیین میشود. ثبت مجوز در درگاه ملی و ارائه مدارک کامل برای حضور در حراج الزامی است.
فرید دهقانی، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، از افت تولید این شرکت در سال ۱۴۰۳ بهدلیل کاهش استخراج، محدودیتهای انرژی و تعمیرات دورهای ۵۰ روزه خبر داد. با این حال، عملکرد چهارماهه نخست ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل، بهبود قابلتوجهی داشته است.
دهقانی اعلام کرد: سهم چادرملو در بازار تولید کنسانتره سنگآهن ۱۳ درصد، گندله ۷ درصد، آهن اسفنجی ۱۰ درصد و شمش فولادی ۷ درصد است.
وی همچنین به رشد قابل توجه فروش محصولات اشاره کرد؛ بهطوریکه فروش کنسانتره در سال گذشته ۱۳ درصد، گندله ۹۲ درصد و آهن اسفنجی ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. تنها افت در فروش شمش فولادی با کاهش ۶ درصدی ثبت شد، اما پیشبینی میشود این روند در سال جاری بهبود یابد.
آمریکا از اول آگوست ۲۰۲۵ تعرفه واردات سنگآهن و مواد اولیه فولاد از برزیل را از ۱۰ به ۵۰ درصد افزایش میدهد.
پیشتر، فقط محصولات نیمهتمام فولادی شامل تعرفههای بخش ۲۳۲ بودند.
ترامپ این اقدام را تلاشی برای «ایجاد رقابت منصفانه» دانست و هشدار داد که در صورت واکنش متقابل برزیل، تعرفهها باز هم افزایش مییابد.
این تصمیم زنجیره تأمین فولاد نیمهتمام را تهدید و فشار بیشتری بر بازار جهانی فولاد وارد خواهد کرد.
امروز، ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴، بورس کالای ایران در اقدامی کمسابقه شاهد "صفر شدن" عرضه شمش فولاد بود؛ آنهم در شرایطی که بازار تشنه عرضه است و فعالان صنعتی نگران از آینده قیمتها!
قطع گسترده برق و محدودیت شدید توانیر به فولادسازان شوک وارد کرد؛ واحدهای تولیدی یکی پس از دیگری خاموش شدند و خطوط ذوب و ریختهگری در سکوت فرو رفتند. این یعنی دیگر نه خبری از تولید مستمر هست، نه امیدی به ایفای تعهدات قبلی!
جالبتر آنکه حتی شرکتهایی که پیشتر آماده عرضه بودند، بهدلیل ریسک بالای تعهدات سلف و احتمال ناتوانی در تحویل کالا، پای خود را از میدان بیرون کشیدند.
نتیجه چه شد؟ تالار صنعتی بورس کالا امروز خلوتتر از همیشه بود؛ بدون حتی یک کیلو شمش فولاد! این اتفاق میتواند زنگ خطری جدی برای بازار و صنایع پاییندستی باشد.
تحلیلگران هشدار میدهند:
«اگر روند قطعی برق ادامه یابد، نهتنها تولید فولاد، بلکه کل زنجیره تأمین صنایع فلزی کشور در آستانه فروپاشی قرار میگیرد.»
با وجود تصور عمومی مبنی بر مصرف بالای انرژی و فناوری ضعیف، صنعت فولاد ایران از مزایای فناورانه و زیستمحیطی قابلتوجهی برخوردار است. ایران بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان است و در مسیر فولاد سبز گام برمیدارد؛ درحالیکه تنها ۵٪ برق و ۷٪ گاز کشور را مصرف میکند، بیش از ۵۰٪ محدودیتهای برق به این صنعت تحمیل میشود.
ارزش جایگزینی صنعت فولاد ۳۰ میلیارد دلار است و سهمی بزرگ در اشتغال، صادرات، و رشد صنعتی دارد. برخلاف تبلیغات منفی، فولاد ایران آب را هدر نمیدهد و بخش زیادی از برق مصرفی خود را نیز تولید میکند.
فولاد، بهجای حذف، باید تقویت شود.
با تصمیم جدید وزارت صمت، از اول مرداد ۱۴۰۴ تمام مجوزهای معدنی کشور از جمله اکتشاف، بهرهبرداری و برداشت صرفاً از طریق درگاه ملی مجوزها صادر خواهد شد. علیرضا نظری، رئیس مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسبوکار، از اجرای کامل قانون بهبود محیط کسبوکار پس از سه سال پیگیری خبر داد و این تحول را گامی مهم در شفافسازی و مقابله با رانت در صدور مجوزها دانست.
تعرفههای ۲۵ درصدی آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم، صنعت فولاد هند را با چالش جدی مواجه کرده است. این تصمیم که در دوران دولت ترامپ اتخاذ شد و شامل حذف معافیتها نیز بود، منجر به کاهش ۱.۲ میلیارد دلاری صادرات هند به آمریکا و تعطیلی شماری از واحدهای کوچک و متوسط شده است.
تولیدکنندگان هندی با افزایش هزینهها، کاهش سفارشها و اخراج نیروی کار روبهرو شدهاند.
گزارشهای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان میدهد که در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، تولید فولاد کشور با افت ۵.۷ درصدی مواجه بوده است. این کاهش به دلیل کمبود برق و گاز است، در حالی که ظرفیت تولید کشور بیش از ۵۰ میلیون تن است و تولید فعلی به ۳۰ میلیون تن محدود شده است.
در سال گذشته، صنعت فولاد ایران ۵.۵ میلیارد دلار از دست داد و در چهار سال اخیر این رقم به ۱۴ میلیارد دلار رسید. محدودیت برق از فروردین آغاز شده و کاهش ۹۰ درصدی برق به توقف تولید و آسیب به تجهیزات منجر شده است.
به گزارش فولاد ۲۴؛ امروز یکشنبه 22 تیرماه ۱۴۰۴ شاهد عرضه یک هزار و 100 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
شمش بلوم با حجم 1100 تن
معاملات ارز در بازار آزاد از صبح شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴، با روند افزایشی آغاز شده است. دلار در این ساعت حدود ۸۷ هزار و ۴۰۰ تومان مبادله میشود، در حالی که یورو با قیمت ۱۰۰ هزار و ۲۱ تومان عرضه میشود. همچنین، در صرافی ملی، دلار به قیمت ۷۱ هزار و ۵۳۶ تومان فروخته میشود.
در بازار طلا نیز، تغییرات قابل توجهی مشاهده میشود. قیمت سکه امامی به ۷۸ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان رسید، در حالی که هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۷ میلیون و ۱۱ هزار تومان معامله میشود. به علاوه، هر اونس طلا در بازار جهانی به ۳ هزار و ۳۵۵ دلار رسیده است.
این نوسانات بازار ارز و طلا، که برخی آن را به عوامل داخلی و خارجی نسبت میدهند، نگرانیهایی را در بین فعالان اقتصادی و مردم ایجاد کرده است.
بر اساس اظهارات حمیدرضا صالحی، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، تلفات برق در کشور به حدود ۲۰ درصد رسیده که ۸۰ درصد این میزان مربوط به بخش توزیع است. این آمار نسبت به استانداردهای جهانی که تلفات برق در بسیاری از کشورها به زیر ۱۰ درصد رسیده، نشاندهنده ضعف جدی در زیرساختهای شبکه توزیع برق ایران است.
صالحی تأکید کرد که نوسازی و بهینهسازی شبکه توزیع ضروری است تا از هدررفت انرژی جلوگیری شود و فشار بر منابع تولید برق کاهش یابد. ادامه روند فعلی نه تنها منجر به اتلاف منابع میشود، بلکه کیفیت خدمات و توان صادرات برق کشور را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
برزیل در ژوئن ۲۰۲۵ با صادرات ۳۶.۳ میلیون تن سنگآهن، رشد سالانه ۱۰ درصدی را ثبت کرد؛ اما کاهش قیمت به ۶۳.۷ دلار در هر تن، نگرانیها از افت جهانی قیمت را تشدید کرده است. ارزش صادرات این کشور به ۲۹.۱۴ میلیارد دلار رسید.
همزمان، آلمان با افزایش ۹.۶ درصدی صادرات قراضه در چهار ماه نخست سال، به ۴۳۳ هزار تن رسید، اما کاهش ۰.۲ درصدی درآمد، از چالشهای بازار خبر میدهد. گرچه صادرات به ترکیه و هند صعودی بوده، حجم صادرات سال ۲۰۲۴ کمترین سطح از سال ۲۰۰۶ را تجربه کرده است.
دو ادغام و تصاحب مهم طی سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ در صدر توجه تحلیلگران قرار گرفتهاند. از جمله این تحولات، میتوان به خرید شرکت باشتوگ متالورژی توسط گروه تاسیالی در ترکیه اشاره کرد که به عنوان یک گام استراتژیک در جهت تقویت ظرفیت تولید منطقهای ارزیابی میشود.
همچنین، در صورت نهایی شدن مذاکرات، خرید شرکت آمریکایی یو.اس. استیل توسط غول فولادی ژاپن، نیپون استیل، میتواند یکی از بزرگترین قراردادهای ادغام در صنعت جهانی فولاد طی سالهای اخیر لقب گیرد.
این روندها نشاندهنده تلاش شرکتهای بزرگ برای افزایش سهم بازار، ارتقاء فناوری و همافزایی در زنجیره تأمین فولاد در سطح بینالمللی است.
🔷 به گزارش فولاد ۲۴؛ امروز شنبه 21 تیرماه ۱۴۰۴ شاهد عرضه 84 هزار و 444 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
میلگرد کلاف آلیاژی با حجم 1000 تن
میلگرد کلاف با حجم 15796 تن
میلگرد ساده صنعتی با حجم 1100 تن
میلگرد آلیاژی با حجم 46500 تن
شمش بلوم با حجم 16425 تن
تیرآهن با حجم 3623 تن
در معاملات امروز، بازار جهانی فلزات و انرژی با روندی عمدتاً نزولی همراه بود. تنها فلز مثبت امروز، آلومینیوم بود که با رشد ۰.۹۷ درصدی به ۲۵۹۴.۵۵ دلار رسید.
سایر کالاها عمدتاً با کاهش قیمت همراه بودند:
🔻 مس با افت ۱.۶۰٪ بیشترین کاهش را داشت و به ۹۶۴۵.۸۲ دلار رسید
🔻 طلا با افت ۱۴.۴۵ دلاری، در سطح ۳۳۰۲.۴۵ دلار معامله شد
🔻 روی نیز ۰.۴۰٪ کاهش یافت و به ۲۷۱۹.۴۰ دلار رسید
در بازار انرژی:
🛢 نفت WTI به ۶۸.۱۲ دلار و برنت به ۶۹.۹۶ دلار کاهش یافتند.
📌 قیمت سنگآهن ۶۲٪ بدون تغییر در ۹۵.۵۵ دلار باقی ماند.
🔻در آخرین روز معاملاتی هفته، بورس تهران با آغاز منفی کار خود را شروع کرد و شاخص کل تنها در کمتر از یک ساعت بیش از ۱۵ هزار واحد افت را تجربه کرد.
🔻بیش از ۹۰ درصد نمادها در محدوده منفی قرار گرفتهاند و ۴۵۰ نماد با صف فروش سنگین مواجه شدهاند.
🔻ارزش سفارشهای فروش در بازار نیز به حدود ۷ هزار میلیارد تومان رسیده که نشان از فشار شدید فروش و افزایش نگرانی فعالان بازار دارد.
بر اساس آخرین ارزیابی روزانه قیمتها در تاریخ ۸ جولای ۲۰۲۵، بازار جهانی فولاد با ثبات نسبی همراه بود. اکثر کالاها بدون تغییر قیمت معامله شدند. تنها افزایش ثبتشده مربوط به سنگآهن ۶۲٪ Fe وارداتی به چین بود که با رشد ۰.۵ دلاری به ۹۸ دلار به ازای هر تن رسید.
قیمت قراضه وارداتی به ترکیه، بیلت صادراتی چین، و محصولات نهایی مانند میلگرد و ورق گرم نیز بدون تغییر باقی ماندند. میلگرد ۱۲ میلیمتر صادراتی ترکیه با نرخ ۵۳۸ دلار و بیلت چین با قیمت ۴۰۸ دلار معامله شد.
به گزارش فولاد ۲۴؛ امروز چهارشنبه 18 تیرماه ۱۴۰۴ شاهد عرضه 238 هزار و 846 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
ورق گرم با حجم 66357 تن
ورق گالوانیزه با حجم 4000 تن
نبشی با حجم 3101 تن
میلگرد کلاف با حجم 300 تن
میلگرد با حجم 129536 تن
سبد میلگرد طول کوتاه A3-22,28 با حجم 96 تن
تیرآهن با حجم 34056 تن
حمیدرضا خسروانیپور، معاون طرح و توسعه گروه فولاد مبارکه، از پیشرفت ۴۷ درصدی پروژه نورد گرم شماره ۲ خبر داد و اعلام کرد که علیرغم تحریمها و محدودیتها، این گروه صنعتی با تکیه بر تجربه، انعطافپذیری و حمایت مدیریت ارشد، مسیر توسعه را با رویکرد زیستمحیطی و فولاد سبز ادامه میدهد.
وی با اشاره به اتمام یا تحویل ۳۰ پروژه به ارزش بیش از ۵ هزار میلیارد تومان در سهماهه اخیر و ورود ۶ پروژه جدید به ارزش ۸۳۶ میلیارد تومان، افزود: در حال حاضر، ۱۲۱ پروژه فعال و حدود ۵ میلیارد دلار طرح توسعهای در حال اجرا در گروه فولاد مبارکه جریان دارد.
خسروانیپور همچنین فولاد مبارکه را الگوی موفقی برای سایر صنایع در شرایط سخت دانست و از گزارشهای تکمیلی پروژههای توسعهای در هفتههای آینده خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، سیدمحمد اتابک، از ابلاغ بسته حمایت از تولید خبر داد. این بسته در پی جنگ ۱۲ روزه، با هدف حمایت جبرانی از تولید و افزایش تابآوری صنایع، در پنج حوزه مالیاتی، تأمین مالی، ارزی، زیرساختی و بازرگانی تدوین شده است.
بر اساس این بسته، تسهیلاتی چون تنفس و تمدید بازپرداخت وامها، رفع موقت محدودیتهای بانکی، تعویق تعهدات ارزی، و تسهیل واردات کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است. همچنین تأمین برق، گاز و فرآوردههای نفتی برای واحدهای تولیدی اولویت وزارتخانههای نیرو و نفت قرار گرفته است.
این بسته با همکاری کارگروه زیربنایی شامل چند وزارتخانه و نهاد اقتصادی تدوین شده و تمرکز آن بر حفظ تولید، تأمین معیشت مردم و حمایت از صادرات در شرایط ویژه اقتصادی است.
به گزارش فولاد ۲۴؛ امروز سه شنبه 17 تیرماه 1404 شاهد عرضه 288 هزار و 50 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
ورق گالوانیزه با حجم 8500 تن
ورق قلع اندود با حجم 5000 تن
ورق سرد با حجم 9000 تن
ورق رنگی با حجم 3000 تن
شمش بلوم با حجم 202550 تن
تختال C با حجم 45000 تن
آهن اسفنجی با حجم 15000 تن
قیمت سنگ آهن ۶۲٪ Fe وارداتی چین از استرالیا با کاهش جزئی ۰.۲۵ دلاری به ۹۸ دلار به ازای هر تن رسید. در بخش قراضه، کاهش چشمگیر ۲۵۰ ین در قیمت قراضه HMS 2 ژاپن (FOB) به ۴۱,۰۰۰ ین جلب توجه میکند. در سایر بخشها، اغلب قیمتها بدون تغییر باقی ماندهاند؛ از جمله زغالسنگ ککشو استرالیا با ۱۸۱.۸ دلار و بیلت ۱۵۰ میلیمتری چین با ۲,۹۴۰ یوان.
در بازار محصولات نهایی، میلگرد ۱۲ میلیمتری ترکیه با ۲ دلار کاهش به ۵۳۸ دلار رسید و میلگرد آلمان نیز ۲ دلار کاهش داشت. قیمتهای ورق گرم (HRC) در چین و ویتنام به ترتیب ۴۸۵ و ۴۸۰ دلار گزارش شده و بدون تغییر ماندهاند.
کشف ۵۵ میلیارد تن ذخیره جدید سنگ آهن در منطقه هامرسلی، استرالیای غربی را به بزرگترین تأمینکننده جهانی این ماده تبدیل کرده است. این ذخایر با ارزشی بالغ بر ۶ تریلیون دلار، توجه سرمایهگذاران بینالمللی، بهویژه تولیدکنندگان بزرگ فولاد را جلب کرده است. در همین راستا، پروژهای مشترک میان چین و ریو تینتو با ظرفیت اولیه ۲۵ میلیون تن راهاندازی شده که میتواند تا ۲۰ سال فعالیت کند. این تحولات میتواند قیمت جهانی سنگ آهن را تثبیت و وابستگی چین به تأمینکنندگان کوچکتر را کاهش دهد.
امروز 16 تیرماه 1404 شاهد ورود پول حقیقی هستیم که از جمله آنها میتوان به گروه بانکها، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، سیمان، فرآوردههای نفتی و... اشاره کرد.
نزدیک به ۶۰ درصد از سهام بازار سبزپوش هستند.
به گزارش فولاد ۲۴؛ امروز دوشنبه 16 تیرماه 1404 شاهد عرضه 2 میلیون و 552 هزار و 605 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
ورق گالوانیزه با حجم 1500 تن
ورق سرد با حجم 20000 تن
میلگرد کلاف آلیاژ با حجم 1000 تن
میلگرد کلاف با حجم 14706 تن
میلگرد ساده صنعتی CK10 با حجم 1100 تن
میلگرد آلیاژ با حجم 46500 تن
شمش بلوم آلیاژ 55Cr3 با حجم 10000 تن
شمش بلوم با حجم 8400 تن
تیرآهن با حجم 3899 تن
سنگ آهن دانه بندی با حجم 1912500 تن
سنگ آهن کلوخه با حجم 400000 تن
کنسانتره سنگ آهن با حجم 54500 تن
آهن اسفنجی بریکت با حجم 10000 تن
آهن اسفنجی با حجم 55000 تن
در معاملات روز گذشته، اکثر محصولات فولادی با ثبات قیمت همراه بودند:
🔹 قیمت میلگرد (از جمله ذوبآهن اصفهان)، نبشی، ناودانی، لوله، قوطی صنعتی و شمش فولادی بدون تغییر نسبت به روز پیش اعلام شد.
🔻 تیرآهن ذوبآهن با کاهش ۲۰۰ تومان در هر کیلو مواجه شد.
🔺 در بخش مقاطع سبک، پروفیل Z، آبرو و سیپرلین با رشد قیمتی ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان همراه بودند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی:
🔹اکنون وضعیت ذخایر کالاهای اساسی بسیار عالی است و هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
🔹اگر در روزهای آینده با بحران مواجه شویم، مشکلی در تأمین کالاها نخواهیم داشت.
در گزارش قیمت روزانه محصولات فولادی و مواد اولیه مورخ ۱ جولای ۲۰۲۵، بازار جهانی فولاد همچنان روندی باثبات اما همراه با نوسانات محدود را تجربه کرده است.
🔻 سنگآهن ۶۲ درصد چین با کاهش ۱ دلاری به ۹۵.۵ دلار در هر تن رسید. این در حالیست که قیمت بیلت ۱۵۰ میلیمتر چین نیز با افت ۱۰ واحدی به ۲۹۱۰ رنمینبی در هر تن (با مالیات) کاهش یافت.
🔹 نرخ ضایعات آهن (HMS 1&2) و قراضه شرد شده ترکیه در محدوده ۳۴۵ تا ۳۶۵ دلار در هر تن ثابت مانده و تغییری نسبت به روز گذشته نداشته است.
🔸 در بخش محصولات نهایی، قیمت میلگرد ۱۲ میلیمتر ترکیه ۵۴۰ دلار و در آلمان ۶۴۵ یورو اعلام شد که نسبت به روز قبل ثابت بوده است.
🔹 همچنین نرخ HRC (کلاف گرم) در بازار چین و ویتنام به ترتیب ۴۵۵ و ۴۷۳ دلار باقی ماند که نشان از ثبات نسبی در بازار شرق آسیا دارد.
شاخصهای سهام آسیایی افت کردند و دلار نزدیک به پایینترین سطح ۳.۵ سال گذشته باقی ماند.
سرمایهگذاران در انتظار تصمیم آمریکا درباره کاهش نرخ بهره و سرنوشت مذاکرات تجاری پیش از ضربالاجل ۹ جولای هستند.
ترامپ اعلام کرد این ضربالاجل تمدید نخواهد شد و نسبت به توافق با ژاپن تردید دارد، اما به توافق با هند امیدوار است.
جروم پاول رئیس فدرال رزرو تأکید کرد کاهش نرخ بهره مشروط به تحلیل بیشتر تأثیر تعرفهها بر تورم خواهد بود.
قیمت طلا به ۳,۳۳۲ دلار رسید؛ با این حال، طلا امسال ۲۷٪ رشد داشته است.
به گزارش فولاد ۲۴؛ امروز چهارشنبه 11 تیر ۱۴۰۴ شاهد عرضه 229 هزار و 447 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
ورق گرم با حجم 50715 تن
میلگرد کلاف با حجم 100 تن
میلگرد با حجم 128136 تن
شمش بلوم با حجم 50400 تن
سبد میلگرد طول کوتاه A۳-۲۲,۲۸ با حجم ۹۶ تن
تا ساعت ۱۱:۳۰ امروز، قیمت دلار در بازار آزاد به سطح ۹۱ هزار و ۸۰۰ تومان رسید؛ رقمی که از افزایش قابل توجه نرخ در روزهای اخیر حکایت دارد. همزمان، یورو نیز با نرخ ۱۰۸ هزار تومان در بازار عرضه میشود. در این میان، دلار صرافی ملی همچنان فاصله محسوسی با بازار آزاد دارد و با قیمت ۷۱ هزار و ۲۵۵ تومان عرضه میشود.
در بازار طلا و سکه نیز روند افزایشی ادامه یافته است. قیمت سکه امامی با جهشی ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار تومانی، به ۸۶ میلیون و ۱۰ هزار تومان رسید؛ افزایشی که تحت تأثیر رشد همزمان بهای ارز و انس جهانی رخ داده است.
در همین راستا، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با افزایش ۱۳۴ هزار تومانی، به رقم ۷ میلیون و ۳۹۱ هزار تومان رسید. همچنین در بازارهای بینالمللی، هر اونس طلا با نرخ ۳٬۳۳۷ دلار معامله شد؛ قیمتی که از تثبیت تقاضای جهانی برای طلا به عنوان دارایی امن خبر میدهد.
به گفته تحلیلگران، رشد همزمان نرخ دلار، سکه و طلا در بازار داخلی میتواند ناشی از افزایش انتظارات تورمی، کاهش عرضه ارز در بازار آزاد و همچنین تقویت نرخ جهانی طلا باشد. همچنین شکاف میان نرخ رسمی و آزاد ارز همچنان قابلتوجه باقی مانده که میتواند در روزهای آینده بر رفتار بازار اثرگذار باشد.
با توجه به شرایط موجود، فعالان بازار نسبت به تداوم روند صعودی در کوتاهمدت هشدار داده و تأکید دارند که تثبیت یا اصلاح قیمتها نیازمند اقدامات موثر در حوزه سیاستگذاری ارزی و کنترل نقدینگی خواهد بود.
در هفته گذشته بازار جهانی ورق گرم شاهد روندی ترکیبی و متأثر از عوامل منطقهای عرضه و تقاضا بود. بر اساس آخرین گزارشهای منتشر شده، قیمت ورق گرم صادراتی دریای سیاه بدون تغییر نسبت به هفته قبل، در سطح ۴۵۰ دلار در هر تن FOB تثبیت شد؛ موضوعی که به تداوم فشار عرضه در منطقه نسبت داده میشود.
وزیر اقتصاد: «دولت در حال آمادهسازی بستهای جدید برای حمایت از بورس است که شامل تخفیفهای مالیاتی برای شرکتها، تسهیلات ویژه برای صنایع کوچک و متوسط، و برنامههای تشویقی برای جذب سرمایهگذاران خارجی میشود.»
واکنش بازار: پس از اعلام این خبر، برخی از نمادهای شاخصساز مانند «فولاد»، «پالایش» و «ملت» با رشد قابل توجهی روبهرو شدهاند و انتظار میرود که شاخص کل بورس به سرعت در مسیر صعودی قرار گیرد.
امروز سه شنبه 10 تیر ۱۴۰۴ شاهد عرضه 241 هزار و 763 تن محصول فولادی در بورس کالای ایران هستیم.
آمار به شرح زیر می باشد:
تختال با حجم 195000 تن
تیرآهن با حجم 28317 تن
ناودانی با حجم 1200 تن
نبشی با حجم 3656 تن
ورق سرد با حجم 4000 تن
ورق گالوانیزه با حجم 9500 تن
🔸وزیر نیرو در یک اظهارنظر جنجالی اعلام کرد که در مدت زمان قطع اینترنت در ایران، تولید جهانی بیتکوین به میزان ۵ درصد کاهش یافت. این آمار نشاندهندهی حجم بالای مصرف برق در این کشور برای استخراج ارز دیجیتال است.
🔸وی افزود: "این آمار حاکی از آن است که ۵ درصد از برق کشور صرف استخراج بیتکوین میشده و بخش قابل توجهی از این فعالیتها نیز غیرمجاز بودهاند." به گفتهی وزیر، بسیاری از استخراجکنندگان بیتکوین در ایران، بدون مجوز و نظارت قانونی، از منابع انرژی استفاده میکردند.
🔸موضوع استخراج ارزهای دیجیتال در ایران سالهاست که یکی از موضوعات داغ خبری است. در حالی که این فعالیتها میتوانند در بلندمدت به عنوان یک منبع درآمد برای کشور شناخته شوند، مصرف بالای برق در شرایط کمبود انرژی، باعث شده تا مسئولان بهطور جدی به دنبال راهحلهایی برای کنترل این وضعیت باشند.
🔸آیا قطع اینترنت میتواند به کاهش استخراج بیتکوین و در نتیجه مصرف برق کمک کند یا این تنها یک راهکار موقتی خواهد بود؟ باید منتظر واکنشهای بیشتری از سوی دولت و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال باشیم.
رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به اخبار منتشرشده در مورد تصمیم احتمالی او برای لغو تحریمهای نفتی ایران واکنش نشان داد و تأکید کرد که این ادعاها کاملاً نادرست است.
ترامپ همچنین بار دیگر به حمله هوایی جنجالی ایالات متحده به تأسیسات هستهای ایران اشاره کرد و مدعی شد که در این عملیات، ایران هیچگونه توان هستهای قابل توجهی نداشت. او تصریح کرد که تحت هیچ شرایطی با تهران وارد مذاکره نخواهد شد.
در اطلاعیه امروز بورس کالای ایران، تغییرات قابل توجهی در عرضه و قیمت پایه محصولات مهم بالادستی فولاد به چشم میخورد.
کنسانتره سنگآهن: قیمت پایه این محصول مهم نسبت به هفته گذشته حدود 7 درصد کاهش یافت و به 47,933 ریال به ازای هر کیلوگرم رسید. همزمان، حجم عرضه کنسانتره با افت بیش از 64 درصد به 134,500 تن کاهش پیدا کرد.
گندله: کاهش شدیدی در قیمت پایه گندله مشاهده شد که 21.85 درصد کاهش یافت و قیمت به 56,033 ریال رسید. عرضه این محصول نیز به شدت کاهش یافته و به تنها 28 هزار تن رسید؛ یعنی افتی نزدیک به 96 درصد.
آهن اسفنجی: این محصول نیز از کاهش قیمتها بیبهره نماند و قیمت پایه آن 8.65 درصد افت داشت و به 150,971 ریال رسید. همچنین حجم عرضه آهن اسفنجی بیش از 51 درصد کاهش یافته و به 115 هزار تن کاهش یافت.
طبق آخرین اطلاعیه منتشرشده از بورس کالای ایران، امروز دوشنبه 9 تیر 1404، میزان عرضه شمش بلوم با کاهشی معادل 0.67 درصد نسبت به دوره قبلی، به 244,100 تن کاهش یافته است.
در همین راستا، قیمت پایه شمش فولادی نیز با افت 1.74 درصدی نسبت به هفته گذشته، به 286,008 ریال برای هر کیلوگرم رسید.
سعید زرندی، مدیرعامل فولاد مبارکه، در تازهترین اظهار نظر خود از یک فصل دشوار اما پرثمر در بزرگترین مجموعه فولادی کشور خبر داد. او با قدردانی از تلاشهای نیروهای مسلح و صبوری مردم ایران، تاکید کرد که کارکنان فولاد مبارکه با روحیهای جهادی و همپای مدافعان وطن، با وجود فشارهای بیسابقه، سنگر تولید را حفظ کردهاند.
🔹 به گفته زرندی، محدودیتهای انرژی که زودتر از پیشبینیها از اواخر اردیبهشت اعمال شد، به هیچوجه مانع تحقق اهداف بزرگ شرکت نشده است.
🔹 مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به دشواریهای پیش رو، تاکید کرد: «این سه ماه سخت، آزمونی بود که همت تیم بزرگ فولاد مبارکه آن را با موفقیت پشت سر گذاشت و پرچم تولید را با افتخار بر فراز صنعت فولاد کشور به اهتزاز درآورد.»