چت

ورق گالوانیزه چیست و چه کاربردهایی دارد؟

ورق گالوانیزه نوعی ورق فولادی با پوشش فلز روی است که در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مقاوم است. در این مقاله با ویژگی‌ها، کاربردها و نکات مهم خرید ورق گالوانیزه آشنا شوید.

ورق گالوانیزه چیست و چه کاربردهایی دارد؟

همان‌طور که می‌دانید ورق‌های فولادی دارای انواع متفاوتی هستند که ورق گالوانیزه یکی از انواع بسیار پرکاربرد آن می‌باشد که در زمان خرید آن حتما باید نکاتی را در نظر گرفت. اگر مایلید بدانید ورق گالوانیزه چیست و چه انواعی دارد، در ادامه با ما همراه باشید.

ورق گالوانیزه چیست؟

به ورق فولادی پوشیده شده با لایه‌ای از فلز روی، ورق گالوانیزه گفته می‌شود. ایده گالوانیزاسیون زمانی شکل گرفت که ورق‌های فولادی در اثر مجاورت با هوا و واکنش با اکسیژن، پس از مدت کوتاهی دچار زنگ‌زدگی در نتیجه خرد و نابود می‌شدند. وجود پوشش فلز روی بر سطح ورق گالوانیزه، علاوه‌بر زیبایی ظاهری، مانع از زنگ‌زدگی و مقاومت آن در برابر عوامل محیطی و ضربه و فشار می‌شود. 

انواع روش‌های گالوانیزاسیون

فرآیند گالوانیزاسیون به دو روش سرد و گرم انجام می‌پذیرد:

روش سرد

در روش گالوانیزه سرد (الکتروگالوانیزه)، با غوطه‌وری ورق در حمام الکترولیتی، لایه‌ای از فلز روی به ضخامت 25 میکرون، سطح فلز را پوشش می‌دهد. در این روش، سطحی براق و یک‌دست ایجاد می‌شود.

روش گرم

در روش گرم، سطح ورق فولادی از طریق غوطه‌ور بودن در وان فلز روی مذاب، توسط لایه‌ای از فلز روی پوشانیده می‌شود. ضخامت روی در این روش به کاربرد و دوام مورد نظر بستگی دارد. ورق‌های گالوانیزه حاصل از این روش که دارای ضخامت 0.18 تا 6 میلی‌متر می‌باشند، بیش‌ترین کاربرد را در صنایع متفاوت دارند. ورق گالوانیزه تولید شده به دو صورت رول (کویل) و شیت (ورق) به بازار عرضه می‌شود.

انواع روش‌های گالوانیزاسیون

انواع ورق گالوانیزه 

ورق‌های گالوانیزه بر چه اساسی دسته‌بندی می‌شوند؟ در ادامه به این پرسش پاسخ می‌دهیم:

انواع ورق گالوانیزه از نظر روش تولید و نوع پوشش 

  1. ورق الکتروگالوانیزه: سطح این ورق توسط جریان الکتریکی با لایه‌ نازکی از فلز روی پوشش داده شده می‌شود.    
  2. ورق گالوانیزه گرم: سطح این ورق با غوطه‌وری در وان فلز روی مذاب، با لایه‌ای از فلز روی پوشش داده می‌شود.
  3. ورق گالوالوم: سطح این ورق با لایه‌ای از آلیاژ فلز روی و آلومینیوم پوشش داده می‌شود.
  4. ورق گالفان: سطح این ورق با لایه‌ای از آلیاژ فلز روی و آلومینیوم پوشش داده شده است که درصد آلومینیوم بیش‌تری نسبت به ورق گالوالوم دارد. ورق گالفان دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی می‌باشد.
  5. ورق گالوانیله شده: این ورق پس از فرآیند گالوانیزاسیون، در فرآیند بازپخت اضافی قرار می‌گیرد که این امر باعث ایجاد یک لایه پوششی از آلیاژ روی و آهن بر سطح ورق می‌گردد که موجب افزایش جوش‌پذیری و چسبندگی رنگ می‌شود.
  6. پوشش پولکی شکل گل‌دار: در فرآیند گالوانیزاسیون ورق‌های گالوانیزه، در بعضی مواقع در روکش ورق، کریستال‌های روی ایجاد می‌شود که در اصطلاح به آن گل گفته می‌شود. با توجه به اندازه کریستال به دو نوع گل ریز و گل درشت تقسیم می‌شود. 
  7. پوشش ساده (بدون گل): روکش این ورق به صورت یک‌دست می‌باشد.
  8. ورق گالوانیزه رنگی (ورق رنگی): دو سطح این ورق پس از فرآیند گالوانیزاسیون، با لایه‌ای از رنگ پوشانده می‌شود که این امر موجب افزایش زیبایی ظاهری آن می‌گردد. 

انواع ورق گالوانیزه

کاربردهای ورق گالوانیزه 

همان‌طور که می‌دانید ورق‌ گالوانیزه یکی از پرکاربرترین ورق‌های فولادی می‌باشد که در ادامه به تعدادی از موارد کاربرد آن اشاره شده است : 

تولید فرمینگ عرشه فولادی

این فرمینگ بنا به درخواست مشتری بر روی ورق گالوانیزه از ضخامت 0.65 تا 1.25 میلی‌متر و عرض 1250 اجرا می‌شود. این فرمینگ در صنعت ساختمان جهت ساخت سقف‌های بین طبقاتی به‌دلیل امکان بتن‌ریزی همزمان و در نتیجه افزایش سرعت اجرا، عایق صدا بسیار پرطرفدار می‌باشد.

تولید فرمینگ عرشه فولادی

تولید فرمینگ شادولاین

این فرمینگ که در مواردی چون ساخت شیروانی، ساندویچ پنل و سقف آلاچیق کاربرد دارد، از ورق گالوانیزه ساده و گالوانیزه رنگی  با ضخامت  0.30 تا 0.9  و عرض 1000 و 1250 میلی‌متر در دو طرح سنتی و جدید تولید می‌شود. 

تولید فرمینگ شادولاین

تولید فرمینگ کرکره

این فرمینگ از ورق‌های گالوانیزه ساده و گالوانیزه رنگی در انواع کرکره سینوسی A  و B و کرکره ریز ساخته می‌شود که در ساخت شیروانی منازل و سوله‌ها استفاده می‌شود.

تولید فرمینگ کرکره

ساخت کانال‌های پیش‌ساخته

از آن‌جا که در کانال‌های کولر و سیستم‌های تهویه مطبوع، عبور سیالات مرطوب از آ‌ن‌ها انجام خواهد شد، از ورق‌های گالوانیزه بدلیل مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی استفاده می‌شود.

تولید پروفیل‌های فولادی

همان‌طور که می‌دانید پروفیل یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی می‌باشد که از ورق‌های گالوانیزه، روغنی و سیاه تولید می‌شود.

تولید پروفیل‌های فولادی


کلام آخر

در زمینه خرید انواع ورق گالوانیزه، قبل از هر اقدامی حتماً با کارشناسان متخصص و باتجربه مشاوره نمایید. پیشنهاد می‌کنیم برای خرید انواع ورق گالوانیزه، سری به وبسایت رسمی گروه فولادیار کوروش بزنید که به عنوان یکی مجموعه‌‌های فعال و معتبر در زمینه توزیع انواع ورق‌های فولادی و تولید پروفیل‌های فولادی، دارای کامل‌ترین سبد گالوانیزه می‌باشد.
 

دیدگاه ها
×